tag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post7434346344660182166..comments2024-03-28T10:29:40.818+01:00Comments on Facet Na Talerzu: Pstrąg pieczony w foliibartoldzikhttp://www.blogger.com/profile/13836871855640388536noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-58839200723503925592016-04-20T08:00:28.509+02:002016-04-20T08:00:28.509+02:00Przepis jest super i pasuje do naszej diety (odchu...Przepis jest super i pasuje do naszej diety (odchudzanie,cukrzyca).<br />Chciałam jednak szczególnie podziękować autorowi za dokładny opis jak długo piec i w jakiej temperaturze bo ja zawsze z tym mam problem. Wielkie dzięki!irenahttps://www.blogger.com/profile/12283763575229046022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-77942678074308308322015-01-24T13:55:07.857+01:002015-01-24T13:55:07.857+01:00zrobilam te pstragi byly pyszne troche dluzej by...zrobilam te pstragi byly pyszne troche dluzej byly w piekarniku z otwarta folia . Maz wszamal calego nawet z kosciami ,bo byly takie miekie i pieknie spieczone. dzieki za przepis. babciaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-81165613944418456302014-03-05T17:21:09.107+01:002014-03-05T17:21:09.107+01:00Bardzo proszę :-)Bardzo proszę :-)bartoldzikhttps://www.blogger.com/profile/13836871855640388536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-24020084269034419822014-03-05T16:32:57.966+01:002014-03-05T16:32:57.966+01:00Mi wyszło pyszne! Dzięki za przepis!Mi wyszło pyszne! Dzięki za przepis!Nataliahttps://www.blogger.com/profile/04540109460423671068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-32975289339830785692013-02-05T19:11:52.581+01:002013-02-05T19:11:52.581+01:00Do tak pieczonego pstrąga podaję jeszcze masło na ...Do tak pieczonego pstrąga podaję jeszcze masło na talerz. Wtedy naprawdę czuć ten delikatny smak prawdziwie smacznej rybyZibihttp://www.przyjemnegotowanie.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-35557560244559196102012-03-02T14:27:20.206+01:002012-03-02T14:27:20.206+01:00Wielkiego wyboru nie mam, bo to Polska jest... W h...Wielkiego wyboru nie mam, bo to Polska jest... W hipermarkecie.. ;-)<br />Brzmi głupio, ale ja jestem strasznie wrażliwy na ryby i potrafię miesiąc nie kupić, bo jej z oczu źle patrzyło ;-) Ryby kupuję z reguły w Auchan we Wrocławiu. Mają chyba największy i najświeższy wybór ryb, szczególnie słodkowodnych. Pstrągi, sandacze, szczupaki, czasem liny, leszcz, karaś czy sum (pewnie sporo z hodowli, ale nic na to nie poradzimy). Kiedyś miętus był co weekend.<br />Z morskich jest dorsz atlantycki, czerniak, flądra, makrela, tuńczyk, świeży śledź, halibut i łosoś (hodowlane na pewno) i jakieś egzotyczności typu żabnica, dorada i inne cuda, których nazwy nie staram się zapamiętać.<br />Ryby morskie i owoce morza kupuję też w makro. Ogólnie 2 razy w tygodniu do Polski przylatują świeże rarytasy.<br />Są u nas też na targowiskach sklepiki z rybami (chwalone nawet), ale ja jak ryby nie widzę i nie powącham to jej nie kupuję (a tam przynoszą je z zaplecza). Zawsze oglądam oczy, proszę o pokazanie skrzeli, niestety nie mogę dotknąć, ale jakoś daję sobie radę. W sumie nie naciąłem się nigdy w tych dwóch miejscach, ale powtarzam - czasem na pierwszy rzut oka widzę, że w dniu dzisiejszym nic z ryb nie będzie :-).<br />I najważniejsze - ryba nie pachnie rybą, tylko wodą, z której pochodzi :-)<br />Pstrągi łososiowe ostatnio w Auchan były. Mutanty po 1,5 kg miały i więcej, piękne pomarańczowe mięsko :-)bartoldzikhttps://www.blogger.com/profile/13836871855640388536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-14867661995269678192012-03-02T13:34:50.216+01:002012-03-02T13:34:50.216+01:00bartoldzik, ja maniaczka rybna jestem i uwielbiam,...bartoldzik, ja maniaczka rybna jestem i uwielbiam, uwielbiam ryby. Jadam jednak głownie halibuta, tuńczyka, śledzia, makrelę, czerniaka - jak się cód zdarzy, że dostanę w makro - to solandrę, od czasu do czasu miecznika. Gdzie Ty te polskie ryby dostajesz??? Ja unikam jak ognia hodowlanych. Niestety w rybnych z polskich ryb świeżych są zaledwie śledzie, makrele, leszcze, pstrągi, dorsze. Niestety poza makrelą i dorszem, to z hodowli. Pstrąga łososiowego nie wiedziałam, choć słyszałam o nim. Gdzie Ty te ryby w Polsce dostajesz?Kingahttps://www.blogger.com/profile/14210888967183355944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-87928148630462409422012-03-02T12:33:49.897+01:002012-03-02T12:33:49.897+01:00Uwielbiam kawę, ale z koglem jeszcze nie piłem. Al...Uwielbiam kawę, ale z koglem jeszcze nie piłem. Ależ mam zaległości :-) <br />Jak mi posmakuje, to zwrócę się do Ciebie o radę co do wykorzystania białek, bo myślę, że masz doświadczenie ;-)<br />Najlepsza jaką do tej pory piłem to Maria Theresia Kaffee w duecie z tortem Sachera (kompletów nie można rozdzielać - pamiętaj :-))bartoldzikhttps://www.blogger.com/profile/13836871855640388536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-61694048641482653432012-03-02T12:15:04.373+01:002012-03-02T12:15:04.373+01:00http://kraina-szczesliwosci.blogspot.com/2011/08/n...http://kraina-szczesliwosci.blogspot.com/2011/08/niesamowite-poledwiczki-wieprzowe-w.html - polędwiczki z tego przepisu, który należy do moich ulubionych i często do niego wracam.<br /><br />A białka zostały ze słodkości. Moja rodzina uwielbia wypieki drożdżowe (np. babki drożdżowe na 12 żółtkach) i kawę z koglem-moglem. Z samego kogla-mogla zostaje czasami 20 białek tygodniowo!Fuchsiahttps://www.blogger.com/profile/11685576850180917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-18903168492561403482012-03-02T11:19:06.139+01:002012-03-02T11:19:06.139+01:00Polędwiczka brzmi fajnie. Z wieprzowiny to chyba m...Polędwiczka brzmi fajnie. Z wieprzowiny to chyba moja ulubiona część. Mam nadzieję, że pochwalisz się przepisem :-)<br />No to już są 32 białka. Te dwa dodatkowe to moje wytrzeszczone oczy jak zobaczyłem Twoje 30 ;-) Pewnie z ciast i innych słodkości zostały??<br />Bezy jadłem chyba wtedy jak Ty "opychałaś się" panierką ;-) Może jeszcze kiedyś spróbuję, coraz częściej mam na to ochotę...bartoldzikhttps://www.blogger.com/profile/13836871855640388536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-82450348695881718842012-03-02T10:26:48.420+01:002012-03-02T10:26:48.420+01:00Ja teraz też nie lubię ryb w panierce, mięsa zresz...Ja teraz też nie lubię ryb w panierce, mięsa zresztą też. <br />Dzisiaj serwuję polędwiczkę wieprzową w ostrej marynacie z kuminem. Nie mam nic słodkiego, więc bezy też wchodzą w grę! :) Tym bardziej, że mam z 30 białek w zamrażalniku...Fuchsiahttps://www.blogger.com/profile/11685576850180917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-76362434874215360302012-03-02T09:24:32.687+01:002012-03-02T09:24:32.687+01:00Ja nawet panierki nie tolerowałem bo "śmierdz...Ja nawet panierki nie tolerowałem bo "śmierdziała" mi rybą :-) Ale już panierkę ze schabowego zostawiałem na koniec - bo najlepsze ;-)<br />Teraz ryby lubię, owoce morza uwielbiam, a panierki po prostu nie robię. Szkoda zabijać delikatny smak :-)<br />PS. A co za białko dziś serwujesz? Beza?? ;-)bartoldzikhttps://www.blogger.com/profile/13836871855640388536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-58048236104578806222012-03-02T09:19:45.123+01:002012-03-02T09:19:45.123+01:00Ja jako dziecko nie znosiłam ryb (tolerowałam tylk...Ja jako dziecko nie znosiłam ryb (tolerowałam tylko śledzie). Pamiętam jak siedziałam przy talerzu ze smażoną rybą godzinami i i tak zawsze kończyło się na tym, że zjadałam tylko panierkę ;)<br />Teraz uwielbiam ryby i owoce morza. A pstrąg tęczowy należy do grona moich ulubionych, bo ma niesamowicie delikatne mięsko. Narobiłeś mi ogromnej ochoty na rybę, a tymczasem dzisiaj muszę zadowolić się innym białkiem!Fuchsiahttps://www.blogger.com/profile/11685576850180917715noreply@blogger.com