tag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post5553917590320541753..comments2024-03-28T10:29:40.818+01:00Comments on Facet Na Talerzu: Bułeczki z cebulą i parmezanembartoldzikhttp://www.blogger.com/profile/13836871855640388536noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-53271089074935682552015-10-07T10:38:51.754+02:002015-10-07T10:38:51.754+02:00Mistrzostwo !Mistrzostwo !Dziedzic91@gmail.comhttps://www.blogger.com/profile/06305162507455651269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-47489222132083733842012-02-06T10:32:16.492+01:002012-02-06T10:32:16.492+01:00Czyli dobrze kombinowałam z temperaturą ;-) Acha, ...Czyli dobrze kombinowałam z temperaturą ;-) Acha, ja zawsze jak piekę pieczywo wsuwam do piekarnika naczynie z zimną wodą - żeby skórka w bułkach/chlebie nie była za twarda. <br />Powodzenia w prowadzeniu bloga, będę zaglądać!Mr. & Mrs. Sandmanhttps://www.blogger.com/profile/18211864256087172246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-82917187955991016412012-02-05T20:46:00.284+01:002012-02-05T20:46:00.284+01:00To fajnie, że smakowały :-)
Nie piekę na termoobie...To fajnie, że smakowały :-)<br />Nie piekę na termoobiegu. Daje zawsze górną i dolną grzałkę, wiec to cenna wskazówka co do reszty przepisów, które się tu pojawią :-). <br />Faktycznie z wiatraczkiem dobrze dawać niższa temperaturę niż podana w przepisach, tak o 10-15 %. Być może czas to kwestia tego, że piekę na obu grzałkach i góra się tez szybko rumieni. Ale chyba zawsze odrobina rozsądku jest wskazana. Często się zdarza,że trzeba trochę nagiąć przepisy, nie tylko co do czasu, ale i ilości składników (szczególnie mąki). <br />PS. Wczoraj piekłem jakieś 17 minut.bartoldzikhttps://www.blogger.com/profile/13836871855640388536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-40949744101263969262012-02-05T19:56:49.436+01:002012-02-05T19:56:49.436+01:00Zawiadamiam, że bułki zostały upieczone i skonsumo...Zawiadamiam, że bułki zostały upieczone i skonsumowane! :D Sera żółtego też nie było w lodówce, więc tylko cebulka, ale wyszły bardzo dobre. Mam tylko pytanie o to, czy pieczesz w termoobiegu czy nie? Ja w termo i zazwyczaj w niższej temperaturze niż podanej w przepisach. I dziś piekłam w 190, ale dłużej - około 25 minut.Mr. & Mrs. Sandmanhttps://www.blogger.com/profile/18211864256087172246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-55206549377667559312012-02-05T15:09:04.121+01:002012-02-05T15:09:04.121+01:00Zwykły żółty ser też się nada, ważne żeby był twar...Zwykły żółty ser też się nada, ważne żeby był twardy :-)bartoldzikhttps://www.blogger.com/profile/13836871855640388536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7481621035156262327.post-87087210635779408732012-02-05T14:25:35.158+01:002012-02-05T14:25:35.158+01:00Wyglądają pysznie, na pewno spróbuję :-) Tylko z p...Wyglądają pysznie, na pewno spróbuję :-) Tylko z parmezanem w mojej okolicy krucho, trzeba jechać aż do hipermarketu, a w niedzielę - tłumy. Więc może zrobię cebulowe? :-) Rozmarzyłam się... <br /><br />Pozdrawiam!<br />Mrs. S.Mr. & Mrs. Sandmanhttps://www.blogger.com/profile/18211864256087172246noreply@blogger.com